Здійснено профілактичний виїзд на територію села Паланка та села Вапнярки

 
11 липня 2018 року працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді з метою контролю за станом утримання, проживання і виховання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, здійснено профілактичний виїзд на територію села Паланка та села Вапнярки.
Обстежено матеріально-побутові умови проживання 3 сімей, в яких проживає 9 дітей. З батьками проводилась профілактична робота щодо забезпечення належних умов проживання та виховання дітей, недопущення вчинення насильства та порушення прав дітей. Батькам роз’яснено норми чинного законодавства щодо обов'язків батьків з виховання та розвитку дитини, підстави позбавлення батьківських прав, проінформовано стосовно адміністративної, кримінальної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, недопущення сімейного насильства, відповідальності батьків за здобуття дітьми освіти, недопущення зловживання тютюновими та алкогольними виробами тощо.
Слід зазначити, що умови проживання дітей в таких сім’ях різні, залежно від рівня матеріального забезпечення, ступеня вживання алкогольних напоїв, ступеня інтелектуального розвитку батьків. Та, на жаль, усі вони далекі від ідеальних…
 
Служба у справах дітей райдержадміністрації 
 
 
 
 
Всі новини