Відбулась апаратна нарада

Сьогодні  у залі засідань райдержадміністрації  о 8.30 годині перший заступник  голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук  провів апаратну нараду.
У роботі наради прийняли участь заступник голови районної  державної адміністрації  Дмитро Коритчук, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, представники ЗМІ.
Згідно порядку денного про стан реалізації територіальними громадами проектів, що проходять в рамках конкурсних програм, доповів присутнім  начальник управління економіки районної державної адміністрації Василь Бойко.
«Від Томашпільського району переможцями 12 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад визначено 4 проекти:
- проект «Сумують мами з дітворою, бо дах тече над головою» (с.Високе). Проект передбачає ремонт і утеплення даху ДНЗ. На сьогоднішній день розроблена проектно – кошторисна документація та найближчим часом після оформлення інших документів будуть розпочаті роботи. 
- проект «Подаруймо тепло дітям» (Олександрівкська сільська рада). Проект передбачає проведення енергоефективних заходів в будівлі Олександрівського дошкільного навчального закладу «Росинка» - встановлення сучасної економної та ефективної системи опалення та твердопаливного котла;
- проект «Діти - це наше майбутнє» - (с.Пилипи-Борівські). Проект  передбачає ремонт каналізаційної системи, заміну вікон та покриття в спортзалі.  Наразі  ведеться робота з виготовлення проектно кошторисної документації та проходження експертизи. 
 - проект «Сучасна сільська амбулаторія для доступності медичної допомоги»  (с.Липівка). Наразі активно проводяться роботи по ремонту маніпуляційного, щеплювального кабінетів  та кімнати прийому сімейного лікаря. В серпні місяці очікуємо завершення робіт.
По проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» в с. Рожнятівка  (проект по заміні вікон в ЗОШ), с. Пилипи – Борівські (реконструкція покрівлі ДНЗ)  проводиться робота по виготовлені проектно-кошторисної документації, по Гнатківській та Височанській ЗОШ документація вже виготовлена.
По Великорусавській сільській раді  реалізується   Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні – DESPRO» із впровадження децентралізованої моделі водопостачання на рівні сільських громад. Проект передбачає реконструкцію мережі водопостачання по селу протяжністю 15 км. В рамках проекту громаду з моніторинговим візитом та з метою надання практичної допомоги відвідали представники проекту. Виготовлена проектно кошторисна документація та отримано експертний звіт про її розгляд. Розпочались роботи по облаштуванню та упорядкуванню каптажних колодязів. 
Продовжується робота по реалізації проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району». Томашпільською районною радою  проведено ряд робіт, направлених на розвиток кооперативного руху в районі, а саме оформлено передачу з державної власності до комунальної земельних ділянок під пасовища  в 4 сільських радах загальною площею 100 га, розпочато їх облаштування, виготовлено проектну документацію на встановлення технологічного обладнання з переробки молока для міні-цеху, виготовлено проектно - кошторисну документацію для реконструкції частини нежитлової будівлі в міні-цех з переробки молока.»
По завершенні виступу Віктор Ставнійчук підкреслив, що наразі потрібно   проводити щоденний моніторинг виконання проектів розвитку територіальних громад, тримати дане питання на контролі.
Продовжила нараду  в.о.начальника відділу освіти районної державної адміністрації  Тетяна Варламова, доповівши про  підготовку закладів освіти  району до нового навчального року 2015 – 2016 років.
«Відділом освіти проводиться  відповідна  робота  по забезпеченню педагогічними кадрами  загальноосвітні навчальні заклади. Причому, звертається  увага на  забезпечення викладання предметів  за  фахом.  Для  вчителів, які викладають  два і більше предмети,  сплановано  проходження курсів  підвищення кваліфікації при Вінницькій академії неперервної освіти. Окрема увага приділяється  укомплектованості дошкільних навчальних закладів дітьми по мікрорайонах, набору учнів до 1-х та 10 –х  класів, зарахуванню до навчальних закладів дітей зі Сходу та Криму.
Працівники навчальних закладів та батьківська громада активно працюють  над тим, щоб створити оптимальні умови функціонування навчальних закладів району та належним чином підготувати їх до нового 2014-2015 навчального року.  Станом на 20 липня поточного року в усіх навчальних закладах району  зроблено поточний ремонт.  Майже усі приміщення приведені до належного технічного й санітарного стану,  навчальну базу підготовлено до повноцінного викладання предметів, спортивні зали й спортивні майданчики підготовлені до фізичного виховання дітей. 
Особлива  увага  приділяється  підготовці закладів освіти до опалювального сезону: 
- завезено 150 м³ дров  у НВК «Томашпільська  ЗОШ І – ІІІ ст. – гімназія»;
- ведеться процедура переговорів  з агролісом  про закупівлю  1361,4 м³ дров для забезпечення шкіл, які опалюються на альтернативних видах палива, а саме: Антонівська ЗОШ, Вапнярська ЗОШ №1, Вапнярська ЗОШ №2, Великорусавська ЗОШ, Височанська ЗОШ, Комаргородська ЗОШ, Вапнярківська ЗОШ;
- проведений тендер з ТОВ «Тепло – Холдинг» м. Львів на закупівлю кам’яного вугілля і подана заявка на поставку товару в розмірі 250 тонн;
- виготовлено  проектно – кошторисну  документацію  по Вапнярській ЗОШ № 1 на переведення котельні на альтернативні види палива. В даний час вона  знаходиться на експертизі;
- виготовлено  проектно – кошторисну документацію  та проведена експертиза на реконструкцію  системи опалення по Гнатківській ЗОШ;
- триває робота  по ремонту  системи опалення та водопостачання   на території Пилипи – Борівської  школи з частковою заміною труб, кранів та Вапнярківської ЗОШ із заміною  труб каналізації».
      По завершенні виступу Віктор Ставнійчук доручив Тетяні Варламовій підготувати проект-розпорядження «Про перевірку стану готовності освітніх закладів району до початку 2015-2016 навчального року», зокрема  розробити  графік об’їзду загальноосвітніх шкіл на спортивних майданчиків району.
  Про роботу служби у справах дітей районної державної адміністрації за 6 місяців 2015 року доповіла присутнім начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Любов Мокрак. 
 У своєму виступі Л.Мокрак зазначила, що згідно первинного обліку служби у справах дітей райдержадміністрації, під опікою (піклуванням) громадян району перебувають 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, фактично в районі проживають 84 дітей даної категорії, з них  перебувають під опікою (піклуванням) 52 таких дітей. В інтернатних закладах перебувають 5 дітей - сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування з району.  Ведеться активна робота по влаштуванню дітей, які перебувають в інтернатних закладах до сімейних форм виховання. За перше півріччя 2015 року влаштовано двоє дітей до державного закладу. 
«На обліку служби перебуває 1 пара кандидатів усиновителів. Протягом  першого кварталу 2015 року проведено роботу по збору документі щодо усиновлення дитини в районі, в даний час матеріали передано до суду.  За останні роки  в районі не було жодного факту покинутої дитини в пологовому будинку.
За І півріччя  2015 року в районі посиротіли 5 дітей, з них 5 дітей  набули статусу дітей, позбавлених батьківського піклування, дана категорія дітей влаштована до сімейних форм виховання. 
На даний час на обліку служби перебуває 18 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з них – 18 дітей через неспроможність чи небажання батьків виконувати свої батьківські обов’язки. 
Упродовж 2015 року за участю служби у справах дітей, відділу освіти, охорони здоров’я, підрозділу кримінальної міліції у справах дітей, РЦСССДМ проведено 10 профілактичних рейдів. Під час проведення рейдів було обстежено 8 сімей, в яких виховуються діти, батьки, яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків (неблагополучні сім`ї), крім цього, обстежено 9 сімей, де батьки не в повній мірі займаються вихованням дітей, ініційовано притягнення до відповідальності 8 батьків. За результатами проведених профілактичних рейдів, 7 дітей було вилучено з сімей.
Протягом звітного періоду 4 батьків були позбавлені батьківських прав, що призвело до набуття 6 дітьми статусу дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дітей відібрано у матерів без позбавлення її батьківських прав. На розгляді районного суду знаходяться ще дві справи щодо позбавлення батьківських прав жителів району, в наслідок розгляду справ троє дітей набудуть статусу дітей  позбавлених батьківського піклування. Так як в ОЦСССДМ пройшли навчання 3 сім’ї кандидатів в прийомні батьки та опікуни, даних дітей  влаштуємо у сім’ї.  
Службою  створено банк даних дітей батьки яких мобілізовані та перебувають в зоні АТО».
Продовжив нараду начальник управління агропромислового розвитку  районної державної адміністрації Валерій Випаріна, доповівши про  хід зернозбиральної кампанії в Томашпільському районі.
«Загальна площа до збирання ранніх зернових і зернобобових  культур та ріпаку по всіх категоріях господарств району складає  22тис. 240 гектара, з них: озимої та ярої пшениці –18 тис. 485га, ячменю –2 тис. 684га, гороху -42 га, озимого ріпаку –1029 га.
Жнивна компанія у районі розпочалася 4 липня поточного року.
Станом на 20 липня в районі обмолочено 3200 га. зернових ранньої групи, що становить  15% від загальної площі, намолочено 13 830 тонн. зерна: 
- Озимий ячмінь 227 га. (87%), 37 ц/га,  841тонн.
- Озима пшениця 2738 га. (15%), 45 ц/га, 12351тонн.     
-  Озимий ріпак  273 га., (28%),  27 ц/га,  730 тонн.
- Ярий ячмінь 132 га. (5%), 41ц/га, 540 тонн.
-    Горох 42 га., (100%), 23 ц/га, 97 тонн. 
Для  оперативного  вирішення  нагальних  питань,  які  виникатимуть  в  ході жнивної компанії, при  управлінні  АПР створено  штаб з проведення жнив, до якого увійшли працівників управління агропромислового розвитку, насіннєвої інспекції та станції захисту рослин. Спеціалістами управління ведеться щоденний моніторинг  проведення жнивної компанії аграріями району.
Для збирання ранніх зернових та зернобобових культур господарства району мають в наявності - 89 власних комбайнів, додатково планується залучити ще - 20  високопродуктивних комбайнів від безпосередніх засновників господарств. Отже, в цілому навантаження на комбайн в середньому буде становити -180 га. 
На період проведення жнивної компанії (липень – серпень ) 2015 року потреба в дизельному паливі становить 1500 тон ( в наявності 1450 тон , що становить 97%), бензину 210 тон (забезпеченість 100%).
Завдяки професіоналізму та досвіду аграріїв району, зернозбиральна компанія розпочата своєчасно і проходить злагоджено на високому професійному рівні».
По закінченню наради перший заступник голови РДА  В.Ставнійчук підвів підсумки розглянутих питань та дав ряд усних доручень. Разом з цим коротко проінформував присутніх про результати проведення 16 липня 2015 року в м.Ладижин виїзної обласної колегії, де було підбито підсумки ІІ кварталу та півріччя роботи обласної державної адміністрації з окремих питань соціально-економічного розвитку області.  Також Віктор Ставнійчук подякував керівникам підприємств, установ та організацій району за взяття шефства над українськими воїнами, які брали участь в АТО, а також їхніми родинами, з метою надання їм в разі потреби морально-психологічної, матеріальної або іншої підтримки.
Заступник голови РДА Дмитро Коритчук звернув увагу присутніх на необхідність безумовного виконання законів України  про декомунізацію, зокрема ЗУ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки» від 09.04.2015 року №317-19. Також зазначив,  що наразі триває робота з визначення в  населених пунктах району тих  об’єктів  (вулиці, провулки, проїзди, площі, інші об’єкти топоніміки населених пунктів, підприємств, установ, організацій, у яких використані імена або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії; пам’ятники, пам’ятні знаки, написи, присвячені подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії, тощо), які підлягають перейменуванню, демонтажу, реставрації та ін.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини