Відповідальне батьківство –запорука здоров’я та розвитку дитини

Батьківство - базове життєве призначення, важливий стан і значна соціально-психологічна функція кожної людини.
2 липня за ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, спільно з громадською організацією «Філософія серця» в Томашпільському районі, під час навчального тренінгу, працювали над зміною світоглядних позицій молоді.
Навчання, що організовано відділом сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації у співпраці із «Школою відповідального батьківства», мало за мету розглянути основні принципи сімейних відносин:
- відповідальність за виховання дітей,
- взаємозамінність у виконанні сімейних ролей,
- гнучкий розподіл домашніх обов’язків,
- спільний внесок у сімейний бюджет тощо.
Проводив тренінг голова громадської організації «Філософія серця» - Олександр Кожуховський.
В семінарі взяла активну участь молодь Томашпілля – молоді батьки та ті, хто ще не створив власної сім’ї, а також працівники управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інших структурних підрозділів РДА.
Під час тренінгу молодь звернула увагу, що для того щоб між батьками і дітьми були мир і злагода потрібно, щоб старше покоління завжди пам’ятало свої юні роки і з розумінням ставилось до інтересів молоді, а діти з повагою ставилися до батьків і всіляко допомагало їм у вирішенні повсякденних справ.
На семінарі-тренінгу були порушені питання щодо відповідальності батьків у вихованні дитини. Дійшли до думки, що ще в дошкільному віці закладаються основи відповідального батьківства, коли діти бавляться ляльками і турбуються про них.
Під час тренінгу не залишили поза увагою і актуальні для сьогодення проблеми домашнього насильства і протидії торгівлі людьми.
По завершенню тренінгу всі учасники отримали сертифікати про участь у заході.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини