Про умови проживання та виховання дітей, влаштованих в прийомні сім’ї та під опіку та піклування жителів району

 
Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. Перевага надається вихованню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у родині і однією із найважливіших  складових успішної соціалізації таких дітей є їх адаптація до умов життя в суспільстві. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою  біологічній родини може слугувати інша сім’я.
В районі створені всі форми сімейного влаштування для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування : усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.
 Станом на 20.07.2018 року в районі проживає 14 усиновлених дітей, функціонує 6 прийомних сімей та 2 дитячих будинки сімейного типу, в які влаштовано на виховання та спільне проживання 26 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, в 34 сім’ях опікунів та піклувальників виховуються 55 статусних  дітей. 
Нещодавно відбувся виїзд в прийомну сім’ю  та в см’ю опікуна, піклувальника, які проживають в с. Вапнярки Томашпільського району. Працівники служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обстежили умови проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в прийомній сім’ї  Лаврика А.І., Лаврик В.М.,  в яку влаштовано на виховання та проживання 3 дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відвідано та обстежено умови проживання та виховання 4 дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться  під опікою, піклуванням Шеремети М.І. 
Для дітей, які влаштовані у вищезгадані сім’ї, створені належні умови для їхнього проживання та виховання. В достатній кількості діти забезпечені сезонним одягом та взуттям, предметами особистої гігієни, іграшками,  літературою, що відповідає віковим особливостям дітей і т.п. Умови проживання дітей добрі, вони мають окремі кімнати, в яких є спальні місця, місця для приготування уроків, відпочинку. Діти охоче демонстрували свої вишиті картини, малюнки, інші вироби.
Фактів порушення прав дітей, які влаштовані під опіку, піклування та  прийомних дітей,  не виявлено.
Служба у справах дітей райдержадміністрації 
 
 
 
Всі новини