В районі триває робота з ліквідації наслідків негоди

Сьогодні, 3 липня, під керівництвом першого заступника голови РДА Віктора Ставнійчука відбулось позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні також взяли сільські та селищні голови району.
«Вчора, близько 15:00 – 17:00 год. у південних районах області, зокрема і в нашому Томашпільському районі відбулось погіршення погодних умов, внаслідок чого повалені дерева, пошкоджені лінії електропередач, покрівлі житлових будинків та закладів соціальної інфраструктури. Від учорашнього дня на районному рівні триває робота оперативного штабу щодо визначення ступеня ушкодження об’єктів та подолання наслідків надзвичайної події. За оперативними даними, на Томашпільщині немає випадків підтоплень, пошкодження об’єктів відбулося внаслідок сильного вітру і повалення дерев. Звернень жителів та гостей району щодо травмувань внаслідок негоди також не надходило. Наразі найбільших руйнувань зазнали п’ять населених пунктів району, а саме: села Антонівка, Рожнятівка, Велика Русава, Олександрівка та селище Томашпіль», - зазначив Віктор Ставнійчук. 
Ситуацію, що склалася внаслідок негоди, класифікують як надзвичайну подію. Підрозділами профільних служб району вживаються заходи з розчистки доріг від повалених дерев, відновлення електропостачання та телефонного зв’язку. Уточнюються дані щодо завданих збитків. До відновлення електропостачання додатково залучені бригади Піщанського, Крижопільського та Хмільницького районів.
Головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм було прийнято рішення щодо виділення допомоги жителям області, чиї домівки, постраждали внаслідок негоди, зокрема щодо забезпечення шифером для ремонту покрівель.
За підсумками засідання, перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук дав відповідні доручення  щодо подальшої локалізації та виконання робіт з розчистки доріг від повалених дерев, максимального відновлення енергоживлення, водопостачання, телефонного зв’язку та ремонту покрівель.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини