Інформативна зустріч з жителями Вапнярки

5 березня в смт Вапнярка  відбулась зустріч голови районної державної адміністрації О.Закорченного з громадою селища Вапнярка, на якій було обговорено питання запровадження механізму виплати субсидій у готівковій формі та питання щодо змін у пенсійному законодавстві.

В ході  зібрання очільник району презентував  перед вапнярчанами звіт про роботу районної влади за минулі 5 років, детально проаналізував виконання завдань,   розроблених на основі Стратегії та Програми соціально-економічного та культурного розвитку Томашпільського району, зупинився на основних показниках, які наочно відображають стан справ, проаналізував роботу всіх галузей господарства району та окреслив пріоритетні завдання на 2019 рік.

 «Останні 5 років діяльність району була спрямована на  покращення стандартів життя населення та забезпечення духовного та культурного розвитку жителів району. У 2018 році бюджет розвитку району склав 51 мільйон 506 тисяч гривень, що майже вдвічі більше  ніж  на початок децентралізації.  Попереду  чимало проектів, що внесені до Перспективного плану розвитку територіальних громад району, які спільними зусиллями будуть реалізовані на  Томашпіллі в найближчі роки. Зокрема планується  реалізувати  9 проектів,  обсяг  інвестицій  складе 2 млрд 161,3 млн. грн., а це в свою чергу дасть змогу  створити  217 робочих місць, орієнтовний обсяг надходжень до бюджету складе  2 млн. 520,5 тис.грн.», – проінформував голова Томашпільської  РДА Олександр Закорченний.

Також досить інформативною була доповідь начальника УПСЗН РДА Тетяни Дідик, яка довела до відома громади інформацію про монетизацію субсидій та надала ряд роз’яснень аналізуючи конкретні приклади, увагу на яких акцентували жителі ОТГ.  

«Уже з березня субсидіанти отримують всю суму субсидії  на руки та  самостійно здійснюють розрахунки  за спожитий у лютому газ, електроенергію, воду та тепло. Пенсіонери отримують  допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року у березні разом з пенсією. Всі решта субсидіанти зможуть отримати субсидію з 12 березня у  відділенні Ощадбанку за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду.Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020рр не призначатимуть», -підкреслила посадовець.

Начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Людмила Стратій повідомила, що  Кабінет Міністрів України постановою № 124 від  20.02.2019 року «Питання  проведення індексації пенсій у 2019 році» затвердив Порядок  проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» . Тому з 01.03.2019 року вперше запроваджується щорічна індексація пенсій на умовах, визначених пенсійною реформою 2017 року. Перерахунок пенсії проводиться автоматизованим способом за матеріалами наявними в пенсійних справах.

Загалом зустріч пройшла у формі інформативного діалогу, що дало змогу жителям громади отримати усі необхідні  роз’яснення, що стосуються сфери соціального забезпечення населення.   

 

 

 

Всі новини