В с.Гнатків відкрито універсальний інклюзивний спортивно-ігровий майданчик

22 грудня 2017 року в с. Гнатків Томашпільського району відбулось  урочисте відкриття універсального інклюзивного спортивно-ігрового майданчика на території Гнатківської філії Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».
Будівництво майданчика стало можливим завдяки реалізації проекту «Cтворення універсального інклюзивного спортивно-ігрового майданчика для громади села Гнатків» чотирнадцятого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.
Участь у відкритті універсального інклюзивного спортивно-ігрового майданчика взяли: голова Вінницької обласної Ради Олійник А.Д., заступник голови Томашпільської районної державної адміністрації Бандиш Н.І., голова районної ради Коритчук Д.І.,заступник голови районної ради  Нароган Л.А. та сільський голова с.Гнатків  Басараба М.В.
Виступаючи перед громадою села шановані гості неодноразово наголосили на тому, що установка універсального інклюзивного спортивно-ігрового майданчика покращить умови соціального обслуговування та  надання різного виду оздоровчих послуг дітям та молоді з інвалідністю, які проходять реабілітацію в Філії Центру, а  також дасть можливість проводити реабілітаційні процедури та ігрову діяльність на свіжому повітрі, організовувати дозвілля та відпочинок, проводити заняття, краще адаптуватись дітям та молоді з інвалідністю, які потребують постійного нагляду, уваги, повної та повноцінної участі в житті суспільства на рівні з іншими. 
Вихованцям центру  гості подарували солодкі подарунки та, аби прикрасити дозвілля молодих людей, музичну колонку .
 
Для довідки
Проект передбачав установку універсального інклюзивного спортивно-ігрового майданчика на території Гнатківської філії центру «Обрій»  та створення  інклюзивного простору для взаємодії між дітьми та молоддю з інвалідністю, що проходять реабілітацію в  Філії Центру, дітьми та молодими людьми, які проживають та навчаються в населеному пункті та всієї громади села.
Загальна вартість Проекту становила 301800,0 грн.: фонд Конкурсу – 146300,0 грн (48,5%), Гнатківська сільська рада – 20000 грн.(6,6%), кошти Організацій-партнерів – 135500,0 грн.(44,9%): Томашпільська Районна рада – 99500 грн та ГО «Вікторія» - 36000 грн.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
Всі новини