13 березня 2019 року в Кислицькому відбулись щорічні сходи громадян

13 березня 2019 року  в Кислицькому відбулись щорічні сходи громадян. Звітував перед громадою про зроблену роботу Віктор Цимбал. Участь у сході взяли голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, начальник УПСЗН РДА Тетяна Дідик та заступник начальника Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Валентина Чорногуз.
У своїй доповіді сільський голова розповів про роботу сільської ради у 2018 році, окреслив коло роботи  в поточному році, поділився планами на майбутнє. «У 2019 році насамперед плануємо провести ремонт пам’ятника Загиблим воїнам, провести благоустрій дитячого майданчика на території школи, продовжити роботу з освітлення вулиць та здійснити поточний ремонт доріг по селу», - підкреслив очільник громади. Також сільський голова подякував керівництву  СТОВ «КРЯЖ»,  КП «Кислицьке», «Фатіма - Агро», приватному підприємцю  «Слюсарчук» за  значну фінансову допомогу, яка надавалась протягом року місцевому дитячому садочку та школі.
В ході зібрання перед громадою виступив голова районної державної адміністрації О.Закорченний, підбив  підсумки роботи районної влади за минулі п’ять років, обговорив з селянами план перспективного розвитку села  на 2019-2021 роки, дав відповідь на ряд  запитань. 
Жваве обговорення у селян  викликало питання субсидіювання та монетизації. Начальник УПСЗН РДА Тетяна Дідик  відповіла на ряд питань, що цікавили жителів села, надала роз’яснення по окремих прикладах, детально розповіла про етапи монетизації, як діяти і куди звертатись в разі виникнення непорозумінь.  Заступник начальника Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Валентина Чорногуз обговорила з сільчанами  постанову   Кабінету Міністрів України від  20.02.2019 року№ 124  «Питання  проведення індексації пенсій у 2019 році» та Порядок  проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» , підкреслила  що для забезпечення індексації пенсії щороку буде проводитися перерахунок раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії. Перерахунок пенсії з 01.03.2019 року проводиться автоматизованим способом за матеріалами наявними в пенсійних справах. В разі виникнення питань звертатись до Томашпільського сектору обслуговування громадян за адресою смт.Томашпіль, площа Тараса Шевченка,  2.
 
 
 
 
 
 
Всі новини