Відбулася колегія Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства

481 млн. грн. власних коштів направили лісівники Вінниччини на ведення лісового та мисливського господарства 
за 9 місяців 2018 року
 
На цьому красномовному факті наголосив начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства А.О.Бондар на листопадовій колегії ВОУЛМГ, на якій розглянуто питання господарсько-фінансової діяльності держпідприємств лісового господарства області за 9 місяців 2018 року.
Анатолій Омелянович підкреслив, що держлісгоспи обласного управління лісового та мисливського господарства в умовах повної відсутності фінансування з державного бюджету на ведення лісового господарства свої зобов’язання перед державою виконали сповна. За січень-вересень 2018 р. перераховано до Державного бюджету 129 млн. 168 тис. грн., до місцевих бюджетів – 46 млн. 121 тис. грн., єдиного соціального внеску – 47 млн. 210 тис. грн. Всього лісівники Вінниччини віддали державі 224 млн. 499 тис. грн.
Постійно підвищується ефективність і рентабельність лісогосподарського виробництва. Держлісгоспами за звітний період реалізовано продукції на суму 538 млн. грн. (118% до відповідного періоду 2017 року).
В системі обласного управління лісового та мисливського господарства працює 1654 штатних працівники, середньомісячна зарплата яких в порівнянні з 9 місяцями 2017 року зросла на 116%.
70% лісів Вінниччини – рукотворні діброви. Для створення нових лісів держпідприємствами лісового господарства області вирощується щорічно 12 – 15 млн. шт. сіянців та саджанців більш як 60 видів деревних порід та чагарників, більше 500 тис. шт. декоративних деревних та чагарникових порід.
За 9 місяців 2018 року держлісгоспи створили на землях держлісфонду 1043 га лісових культур, на землях, не придатних для ведення сільського господарства, - 85 га захисних насаджень. Беззмінним стратегічним напрямком роботи лісівників області, особливо в умовах масового всихання лісів, є підвищення продуктивності та цінності лісів, введення до їх складу посухостійких порід: горіха чорного, модрини європейської, ялиці білої, псевдотсуги, береки лікувальної, груші, черешні. Лісівники Вінниччини, орієнтуючись на закономірний процес зміни клімату, вводять до складу лісових культур ці деревні породи, серед яких деревина горіха чорного та береки лікувальної є значно дорожчою від деревини дуба звичайного.
В держлісфонді за 9 місяців доглянуто 14090 га культур, захисних насаджень – 1723 га. На ведення лісового та мисливського господарства направлено 481 млн. грн. власних коштів.
 
Прес-служба Вінницького ОУЛМГ
Всі новини