Погашення заборгованості зі сплати ЄСВ – одне із першочергових завдань, яке перебуває на особливому контролі

Сьогодні відбулося засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У роботі засідання взяли участь члени районної  тимчасової комісії та запрошені  суб’єкти підприємницької діяльності, які станом на 1 липня 2019 року мають борги зі сплати єдиного соціального внеску.   
На засіданні було розглянуто питання забезпечення виконання Урядового завдання з питань погашення  заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування.
Перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, який вів засідання комісії, поінформував присутніх, що за даними Томашпільського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України станом на 01 липня 2019 року за платниками Томашпільського району обліковується борг зі сплати єдиного соціального внеску в розмірі 4021,1 тис. грн. по 334 фізичних особах – підприємцях, що призводить до втрати страхового стажу, відсутність якого в подальшому позбавляє права застрахованих осіб на всі види соціального страхування.
«Cаме своєчасна сплата ЄСВ гарантує громадянам право на соціальний захист: наприклад, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення», - наголосив посадовець.
Перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук звернув увагу платників Томашпільського району на те, що за несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску передбачено фінансові (в тому числі шрафні) санкції.
Було заслухано запрошених суб’єктів підприємницької діяльності щодо перспектив погашення їхнього боргу перед Пенсійним фондом України.
Підбиваючи підсумки, учасники засідання наголосили на продовженні співпраці в напрямку погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, висловили пропозиції щодо поліпшення результативності взаємодії, прийняли узгоджені рішення та досягли домовленостей щодо їх практичної реалізації.
 
 
 
 
 
Всі новини