Перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук взяв участь у засіданні колегії ОДА про підсумки соціально-економічного розвитку регіону протягом І півріччя 2019 року

Сьогодні, 17 липня, під час засідання колегії обласної державної адміністрації підбили підсумки соціально-економічного розвитку регіону протягом І півріччя 2019 року.
У засіданні взяли участь: голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступники голови ОДА Ігор Івасюк та Василь Броварник, Вінницький міський голова Сергій Моргунов. 
До роботи колегії долучились керівники структурних підрозділів, очільники райдержадміністрацій, ОТГ та районних рад, міські голови міст обласного значення, керівники силових структур, позаштатні радники голови ОДА. Участь у засіданні колегії взяв і перший заступник голови Томашпільської районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук.
Під час засідання голова ОДА Валерій Коровій торкнувся практичних аспектів життєдіяльності регіону, а також ключових результатів, яких вдалося досягти в області протягом останніх кількох років.
У ході колегії директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко підбив підсумки соціально-економічного розвитку області за І півріччя 2019 року, акцентувавши увагу на ключових показниках, які характеризують стан економіки регіону.
Під час засідання Валерій Коровій акцентував увагу на динаміці розвитку області, зазначивши: «За рахунок того, що минулого року в місті Вінниці було створено понад 3000 нових робочих місць, приріст ПДФО склав +29%. Це також підтверджує ефективність залучення інвестицій за різними напрямками, зокрема, у галузі промисловості. Крім цього, значно зросла питома вага Вінницької області в структурі промислового виробництва України, а також багатьох інших галузей. Зокрема, за рахунок реалізації інфраструктурних проєктів, у 2,6 рази зріс обсяг виконання будівельних робіт, порівняно з відповідним періодом минулого року. За індексом будівельної продукції Вінниччина посідає провідні позиції в Україні».
У ході засідання Володимир Мережко звернув увагу на динаміку зростання капітальних інвестицій, які безпосередньо впливають на розвиток промислового сектору економіки. Директор профільного департаменту також поінформував про  рівень оплати праці в області, приріст виробництва підприємств,  залучення інвестицій та реалізацію відповідних інвестиційних проєктів, обсяг експорту продукції, а також про інші показники, які відображають потенціал розвитку та конкурентоспроможності регіону.
Під час зустрічі директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук розповів про виконання програмних завдань стимулювання аграрного бізнесу, приділивши значну увагу реалізації державних програм підтримки АПК. Під час колегії посадовець також ознайомив присутніх з перебігом жнивної кампанії в області.
Про реалізацію завдань щодо продовження медичної реформи на Вінниччині розповіла директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович, акцентувавши увагу на підвищенні якості та доступності медичної допомоги населенню, особливо у сільській місцевості. Людмила Грабович також ознайомила присутніх зі структурою потреб медичної допомоги, особливістю надання медпослуг, пов’язаних із вторинною медичною допомогою тощо.
Під час засідання в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк розповів про реалізацію заходів з питань впровадження реформи у галузі освіти, зазначивши про загальні підходи до розподілу освітньої субвенції на Нову українську школу.
Окрему увагу посадовець приділив реформуванню закладів професійно-технічної освіти, на базі яких створюються навчально-практичні центри, де відбуватиметься підготовка кваліфікованих кадрів.
Під час колегії також було порушено питання щодо створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів та їх матеріального забезпечення, надання відповідних послуг дітям з особливими освітніми потребами.
 
 
 
 
 
Всі новини