Провели засідання "круглого столу" "Соціальний та правовий захист учасників АТО"

Сьогодні у залі засідань райдержадміністрації о 11.00 год відбулося  засідання «круглого столу» на тему «Соціальний та правовий захист учасників АТО», яке провів перший заступник голови  райдержадміністрації Віктор Ставнійчук. Участь у круглому столі взяли заступник голови РДА Дмитро Коритчук, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, начальники, спеціалісти управлінь та відділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, представники  підприємств, установ та організацій району, засобів масової інформації, громадськість.
На початку зібрання про хід виконання  Указу Президента «Про часткову мобілізацію» у 2015 році проінформувала присутніх головний спеціаліст з мобілізаційної роботи райдержадміністрації Ніна Улановська, зазначивши, що відповідно до Указу Президента від 14 січня поточного року про часткову мобілізацію, демобілізації у період з 18 березня по 1 травня підлягають звільненню 35 тисяч 300 військовослужбовців з усієї України.   За даними Вінницького обласного комісаріату наразі на Вінниччину з зони АТО повернулись 118 бійців, які призивались до війська минулого року в рамках першої хвилі мобілізації. За даними Ямпільсько-Томашпільського ОРВК з зони АТО в період з 18 березня по 1 травня 2015 року в район повернеться 86 демобілізованих бійців.
В ході засідання учасники зібрання також заслухали та обговорили ряд питань, щодо соціального та правового захисту учасників АТО. Ознайомили присутніх з даним питанням   головний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку УПСЗН Людмила Мазур, головний спеціаліст-юристконсульт відділу  Держземагенства в Томашпільському районі Михайло Боднар та завідувач сектору правового та кадрового забезпечення апарату райдержадміністрації  Василь Боднар.
 По закінченні круглого столу  Віктор Ставнічук зазначив, що наразі додому повертаються наші військовослужбовці, справжні герої, які першими кинулися захищати Батьківщину. Їм необхідно приділити особливу увагу, взяти їх на військовий облік, повернути на робоче місце, з якого призвано. Також перший заступник голови звернувся до керівників підприємств, установ та організацій району з проханням  максимально допомагати усім військовослужбовцям та членам їх сімей, вирішувати усі нагальні проблемі, які їх турбують.  
 
 
 
 
 
 
Всі новини